sharmilanasheed.reismee.nl

Dag 3 in Boedapest

Goedemorgen,

Mijn dag gisteren kwam ondanks het redelijk vroeg opstaan, erg moeilijk op gang. Toen ik eenmaal aan de wandel ging en besloot eerst wat warms te eten zodat het savonds niet meer nodig was, begon het keihard te regenen. Gelukkig zat ik binnen op dat moment.

Ik had een kort broekje aangedaan en een shirtje erop, de zon scheen de hele ochtend namelijk flink fel, en de dag ervoor had ik het veeeel te warm met mijn lange broek. Ik dacht dit keer dus beter voorbereid te zijn :-) na het eten twijfelde ik om naar het hostel te gaan en weer mijn lange broek aan te doen. De zon scheen 5min later weer goed en de hele lucht was geklaard.Dus, toch maar geen kleding change.

Ik heb de metro richting het parlement genomen en ben van daaruit mijn wandeling begonnen. Het was niet echt een wadeling, maar meer een gevecht tegen de storm en met moeite kon ik overeind blijven staan. Tijdens het lopen waaiden bijna mijn slippers onder mn voetjes vandaan. Can you imagine?

Het begon weer te regenen, dus het was misschien niet onverstandig geweest me toch om te kleden.... maar ja, ik was nu al aan de andere kant van de stad.

Ik heb een koffie gedronken in de hoop dat het na 5 a 10 weer beter was. Dit werkte niet, dus ben gewoon door de storm verder gelopen. Ik heb een paar leuke shots kunnen maken, niet zo veel als de dagen hiervoor, en ik heb ook iets minder gezien dan gepland. Ik heb het gedeelte rond het parlement gezien en het centraal Pest gedeelte.

Ik hoop dat de paar fotos die ik heb gemaakt wel geslaagd zijn. Wel ben ik van mening dat Boeda verre van het mooiste gedeelte is van heel Boedapest en dat ik absoluut de mooiste stukjes tijdens mijn tweede dag heb gezien.

Toen ik rond een uur of 8 in het hostel kwam heb ik lekkere chipjes en wijn gekocht. Ik zou eigenlijk met een koppel uit duitsland afspreken, via facebook hadden we contact gemaakt, maar ze had het verkeerde nummer doorgegeven dus ik heb haar niet kunnen bellen. Ik heb nog geprobeerd een internationaal duitse code ervoor te draaien, maar ook dat lukt niet helaas. Er jammer, het was leuk geweest om hun te zien, ik heb ze ontmoet tijdens de tour in Auschwitz.

In het hostel waren nieuwe mensen gearriveerd, poolse meiden en een stel australische jongens, waarvan eentje eigenlijk uit nl komt maar sinds 9jaar in australie woont. Het was super gezellig en heb mijn chipjes gedeelt en we hebben ontzettend leuk geklets.

Toen zijn we met een groepje van 7man richting een lokaal barretje gegaan en hebben daar een biertje gedronken, toen weer richting het hostel. Ik was best een beetje moe en zij hadden net 9 dagen lang festival achter de rug en hadden nauwelijks geslapen.

In het hostel heeft een van de australische jongens die ook in een band speelt en zangers is, voor mij heel lief liedjes gezongen en op zijn gitaar gespeelt. het was echt ontzettend leuk. Ik ben er van overtuigd dat allen reizen vele voordelen met zich mee brengt, mensen maken sneller contact, jij bent zelf een stuk toegankelijker en je leert ontzettend veel mensen kennen. Ik vermaak me goed, zowel alleen als met al die aardige hostel bezoekers.

Het was inmiddels 2uur in de nacht en tijd om te gaan slapen. Vandaag is namelijk DE sharmila dag. mud packing, massages and sun.... i hope.

Liefs uit Boedapest, mijn laatste dag.

Jeanine

Hè lieverd!
Leuk hoor om te lezen dat je lekker ah genieten bent!
Ik ben elke x wel weer benieuwd naar je belevenissen.
T weer in nederland is een beetje vergelijkbaar zoveel regen hebben we nog niet gehad zeg! Maarre dat klopt wel als je alleen bent ben je veel toegankelijker voor andere mensen. Nice!
Liefs uit nederland xxx

Sharmila

Klopt helemaal, er is hier een verliefd koppeltje dat zich helemaal afsluit van de overige hostel bezoekers, erg jammer. Iedereen hier is erg aardig, en het is leuk al die mensen over de hele wereld te ontmoeten,.. zo kan ik nog eens ergens slapen als ik op trip ben en scheelt me dat weer een hostel overnachting ,-)

Ik vind het leuk om te horen dat je mijn verhalen leuk vind. Ik hoop je snel te zien of te kunnen afspreken als ik terug ben ik nederland.

KUS