sharmilanasheed.reismee.nl

Dag 1 in Boedapest

Toen ik rond de middag eindelijk aan kwam in Boedapest heb ik er bewust voor gekozen een dag even helemaal niets te doen. Ik heb mijn spulletjes geordend op de slaapkamer en heb mijn capitool, citymap en schrijfwaren gepakt.

Voor de tweede dag en de derde heb ik alles gepland. Op mijn tweede dag zal ik het hele gedeelte van Boeda bezoeken en de derde dag het hele gedeelte van Pest. Maar, ik heb ook nog een vierde dag in Boedapest. Op deze dag ga ik naar een van Europa´s grootste welness oords. Ik ben er nog niet uit of dit Gellert of de Szechenyi-baden worden. De baden verkrijgen hun water uit de rotsen, het zijn allemaal natuurlijke warmwaterbronnen, er zijn sauna´s, modder pakkingen, zwavelbaden en massages. De entree is niet duurder dan 11euro. Dat kan ik dus niet aan mijn neus voorbij laten gaan.

Toen ik alles had uitgezocht ben ik naar het plaatselijke winkelcentrum gelopen en heb daar wat ontbijt, fruit en groente gekocht. Ook nog even aagehouden door de bewaking omdat men dacht dat ik spulletjes had gestolen, de piepers gingen af bij binnen komst en toen ik wegging. Maar, geen zorgen, het was mijn camera en de piepers reageerden daar op.

Terug in het Hostel nog even in de capitolen van Sicilie gekeken waar ik nu al van droom, dat worden prachtige dagen, prachtige wandelingen richting de Etna en heerlijk genieten van de zon aan het strand.

Na de mooie plaatjes en verhalen over Sicilie te hebben gelezen ben ik richting mn bed gegaan.