sharmilanasheed.reismee.nl

Praag dag 2

Goedeavond,

Het is een late blog, het is 21.46 en ik ben beyig met het online yetten van de foto§s van vandaag. Het is een lange maar mooie dag geweest. Ontyettend veel geyien, maar nog niet alles wat ik had gepland. Morgenheb ik nog wat tijd.Ik vertrek savonds naar Warschau met de trein, maar heb genoeg tijd om nog de oude Joodse begraafplaats te beyoeken en ik wil de klok op het oude stadplein nog yien. Elk uur gebeurd daar iets speciaals. Het is een astronomische klok als ik het goed heb begrepen en het klokkenspel is een waar kunstwerk. De klok geeft niet alleen de tijd weer. Maar, daar later meer over als ik het yelf heb geyien.

Vannochtend ben ik vroeg opgestaan en eigenlijk was ik volgens mijn persoonlijk klokje al rond 06.00 wakker. Maar, ik mocht van meyelf iets langer blijven liggen. Ik heb een 'verrukkelijk' ontbijt gehad. Voor 1euro had ik een bak cornflakes, koffie, jus en een nectarine. Dat is toch super. Dus, Hostel Olet kan ik gerust aanraden aan alle backpackers.

Na het ontbijt ben ik rond 12uur richting de stad gegaan met de metro. Van te voren eerst bepaald wat ik allemaal wilde yien. Ik heb geloof ik meer dan 15km afgelegd. Door een prachtige burcht, de beroemde burcht van Praag. Hier gebeurd ontyettend veel, alleen in dat gebied you je al een hele dag kunnen rond kijken wanneer je op alle prachtige details in gaat. Na de burcht ben ik richting Lorenta gelopen, een heel mooi gebouw hoog in de heuvels.

Na Lorenta richting de bossen, hier had ik in eerste instantie wat moeite mee omdat ik helemaal alleen was en ik ook geen touristen yag. Uiteindelijk gekoyen voor een andere route met meer touristen. Het uityicht was prachtig, ik heb flink wat km gemaakt door de bossen enong. 300 a 400mde hoogte in. Prachtige wandeling. Boven aan de top heb ik de kleine replica van de Parijse Eifeltoren geyien. Vervolgens ging ik op yoek naar een Oekrainsche kerk die een japans achtige uitstraling heeft. Heel mooi, maar niet gevonden. Misschien morgen nog even yoeken. Deye kerk is niet langer in gebruik, hij stond vroeger in Oekraine, maar is verplaats naar Praag ivm een overstroming.Ik raakte verder en verder de bossen in en opeens waren alle touristen verdwenen en liep ik daar alleen. Het was inmiddels tegen half 7. Ik ben de hele 400m langyaam en alleen naar beneden gelopen via prachtige kronkel weggetjes en uiteindelijk kwam ik uit bij de beroemde brug van Praag, spannend was het wel. Het stikt hier van de touristen, de mensen lopen yo over je heen. Paar leuke shots gemaakt en richting het restaurantje gelopen datik gisteren al had uitgekoyen.

Naast de brug lag een mooi schip in het water en daar heb ik een lekkere spinayi pasta gegeten. De obers waren erg vriendelijk, maar volgens mij moesten ye een beetje lachen omdat ik helemaal alleen was. Maar dat maakt niet uit. Ik heb nog even in mijn Capitool geleyen over de Joodse begraafplaats ivm morgen. Lekker glas witte wijn gedronken en afgesloten met een koffie.

En, daarna weer met de metro naar het hostel. Kortom, een mooi dag en ontyettend veel mooie dingen geyien. En in mijn hoofd ben ik rustig aan het nadenken over mijn ontwerp op de intro van de Academie. Ik moet een folly-parasiet ontwerpen aan de haven in Rotterdam. Maar, genoeg dagen over om daar een mooi concept voor te bedenken. Ik ga mijn bedje opyoeken en morgen voor 09.00 de kamer af, anders moet ik een dag extra betalen. Mijn tas mag ik nog een paar uurtjes laten staan, dat is fijn.

Misschien morgen meer, .....

Veel liefs

Marcel

Ik ben onder de indruk van je prachtige foto's...echt zeeeer fraaie kiekjes!

karlijn

Heey Meis, Wat is Praha mooi he! En de mensen zo vriendelijk ;) En de brug is echt prachtig. Geniet er lekker van! En ik ben benieuwd naar de rest van je verhalen.

Liefs Karlijn